tirsdag 11. desember 2012

Testløp løping i parkeringstunnellen

Ja, dere hørte riktig. Forrige torsdag klokken 19 ble TMB-medlemma invitert av Ulriksen til å springe i underkant av ei mil inne i parkeringsanlegget, arrangert av Tromsø løpeklubb. Jeg og Tarjei syntes dette hørtes kult og nok sinnsykt ut til at vi ville delta og trosset dermed advarslene fra Jørund om at det ville gi varig lungesykdom. Mikkelsen følte også at dette var såpass spektakulært at han stilte opp med sykkel og kamera for å dokumentere herligheten.
Vi møtte opp ganske intetanende om antall deltakere, men forventet kanskje 5-6 deltakere. Det som møtte oss var folk som løp og varmet opp overalt og vi tenkte "hva er dette for noe egentlig?" Da vi fant startområdet ble vi møtt av rektor ved NTG, Sture Grønli som tok påmelding (gratis) og delte ut startnummer. I tillegg sto de med videokamera for målfotografering og tidtaking, altså ganske mye mer seriøst enn vi hadde forventet. Vi varmet godt opp i og med at feltet var ganske sterkt med Ronny Jakobsen som storfavoritt. Den evigunge mannen får mer og mer fysikk som Mo Farah og ser ut til å være i skummel maratonform. Ellers var det stort sett Ulriksen vi kjente til av løperne der.

Starten gikk etter en tilbakekalling etter tjuvstart, og vi kom igang med 10 runder på 970 meter (visstnok kontrollmålt av løpeklubben). Passe seriøst når det tjuvstartes på 10 km testløp! Ronny tok teten momentant og fikk etterhvert luke på Ulriksen og en annen løper jeg ikke kjenner navnet på, herved kalt "han med øretelefonene". Jeg og Tarjei la oss i gruppa bak og jaktet 2. og 3.plassen da vi så at Ronny stakk fra. Utpå runde 3 stakk Tarjei fra gruppa og tok igjen de to foran, mens jeg plutselig så Ulriksen komme nærmere og nærmere i horisonten. Han så ikke direkte sprek ut da vi løp forbi, men slet visstnok med en strekk (ubekreftet foreløpig). Uansett føltes løpet bra, men Tarjei dro stadig litt og litt ifra og sikret 2.plassen klart. Jeg lå og kjempet om 4.plass, men klarte med en sluttspurt nesten å ta 3.plassen, men oppløpet var 15 meter for kort. Det hersker litt usikkerhet rundt distansen, men kan nok trygt si at det ikke var 10 km ihvertfall. Mikkelsen var overalt i løypa og motiverte samtidig som han dokumenterte med Gopro kameraet sitt fra alle vinkler.

For å oppsummere det så var 10 runder i tunnellen spesiell og overraskende opplevelse og sinnsykt kult, til tross for litt svevestøv og enkelte biler. Også spesielt at det var medvind og varmt på den ene langsiden og motvind og kaldt på den andre, så det var umulig å treffe med bekledningen om man ikke hadde allværsjakke med seg.

Resultater har jeg ikke sett så mye til foreløpig, men kan nevne de 4.første:

1. Ronny Jakobsen     31.40
2. Tarjei Solli              33.07
3. Han med øretelefon 33.40
4. Martin Vatshaug     33.42

Hjemmeside til løpeklubben: http://tromsolopeklubb.no/

Vatz i godt driv! 

Tarjei på siste runde

Vatz på oppløpet


Tour de Reisa

Da var helgen over og ny uke startet. Sesongens første kretsrenn ble gjennomført i helgen. Tre renn på to dager, tøft program.
Det hele startet med 2km Prolog på lørdags morgen, får så å skifte stilart å stille klar til 7,5km klassisk på ettermiddagen, og avsluttet med 15km skøyting fellestart på søndag.
Både Kretslaget og Team Nord Norge stillte med nesten fullt mannskap. Det var tid for å måle krefter!



Prologen var en fartsfyllt løype, med noen krevende svinger. Rett i overkant av 4min med høy puls og melkesyre langt over normal var det som ventet.
Adrenalinet bynnte å koke i startområdet like før start. Mye nervøs tiss og fokuserte fjes.
Når løpe er igang glemmer æ tid å sted, fokuset er løypa forran, plasering av fot og stav. Skape høy fremdrift på en økonomisk måte.
Ting fungerte bra underveis. Sto godt på skiene og hadde god kontakt med sneen. Underveis i løpet tar æ igjen løpern forran med 15 sek, uten å vite hvor bra det var på det tidspunktet. Får en tiligere Nord Norsk Mester i sprint i Vadsø kunne funnet på å gå fort på en slik prolog. Men med noen år med litt redusert trening var farta ikke helt den samme.
I mål hadde æ en god følelse, men fikk ikke høre nån tid. Resultatlista kom opp, men ingen tid på meg.
Fikk gidd beskjed til tidtakerne så dem sku få rettet det fortest mulig.
Møter på KGS og han sir mens æ pakker sammen ski og utstyr.
"Du vant Mikkelsen"
Ble overaska og gla, og svarte:
"Du kødder nu?"
Han kødda ikke. Årets første seier var ett faktum. En god følelse å ta med seg videre utover helga og ikke minst til Skandinavsik Cup neste helg.

Ble ingen bilder fra helga. Her er to stk fra Storelva mandags formiddag.

Klassisk 7,5km: Sto på start med god selvtilit før æ skulle legge ut på den knallharde løypa. Kroppen spillte ikke helt på lag underveis. Periodvis litt tong men alikavell ett godt gjennomført løp. Mye positivt å ta med seg videre.

Skøyting 15km: En ting var sikkert. At det kom til å bli en tøff kamp. Ut å krige i 15km med ett knalltøft startfellt. Å som ventet var det full gass fra start. Rakk aldri å komme meg opp i front av feltet før det var blidd luke fremover til teten.
Utover i løpet ble vi en trio fra Kretslaget som holdt en fin høy fart. Ut på andre runde bynner kroppen å si ifra. Å det blir ikke lettere når BT starter de siste 6km med en helt syk hoppendepaddling. En mann med sleng i longsen kan gå fort i motbakker.
Toget gikk å kampen mot kroppen startet. Kom tilslutt imål, Litt halvfornøyd.

Resultatlister finnes i kategorien Resultater

Men totaltsett på hele helga har det vært mye positivt. Ser frem til en rolig uke med hvile og overksudd i fokus. Så blir det avgang til Sjusjøen onsdag.
Ettersom vi stillte med 2 av 3 fra bloggredaksjonen så regner æ med at 2 mann Skippern skriver nån ord fra helgen ettervært.
Vatz vet æ har gjennomført ett testløp litt uteom det vanlige, så det kommer nåkk noen ord derfra og.

søndag 2. desember 2012

6 ganger 4 fest i Hamna

Dagen i dag skulle egentlig inneholde sonerenn i Bardu for flesteparten av skiløperne i Troms (ikke meg da...), men NSF radikale kuldegrense på stusselige -18 (correct me if im wrong) forhindret denne festen og medførte stor fortvilelse og apati hos Tarjei, Mikkelsen med flere. Heldigvis var det bare 9 minus og gode forhold i Hamna og bakken opp mot trykktanken, en perfekt plass å skjemme seg bort med knallharde 6 ganger 4 med staver. Dagen idag er også bursdagen til to store personligheter, nemlig Skippern og Britney Spears, noe som ble markert med høy puls og ekstreme syreverdier.



















Det ble avtalt at økta skulle kjøres som kretsrenn, hvor vinneren av flest drag ville få tildelt seieren totalt, og kunne titulere seg som seierherre. Det ble derfor kjørt på noe infernalsk fra start, hvor spesielt Karl Petter var offensiv de første 200 metrene og skaffet seg en god luke, før han ble innhentet av realitetene, melkesyra og resten av feltet. Sturla rykket med en gang etter å ha hentet Karl Petter og så lenge ut til å ta seieren på draget før han ble arrogant på slutten og Tarjei og Vatz snek seg forbi på de siste metrene. Følelsen av å sitte i en for varm badstu økte drag for drag, etterhvert som galning etter galning øste på mer vann og damp.

Dragene utover ble vunnet av Mikkelsen, Mikkelsen, Frost og Frost. Seieren ble tildelt Mikkelsen i og med at Frost kun var med på de 3 siste dragene. Mikkelsen var godt fornøyd og uttalte at dette var å regne som seier i sonerenn. Jeg holdt meg inne på pallen på alle drag, men strikken ble bare lengre og lengre for hvert drag og følte meg etterhvert mer og mer som en hund som henger i bånd etter en bil og prøver å springe etter. 

Sitater/hendelser underveis:

Sturla: "Æ falt for eget grep idag, å starte i kulda uten oppvarming og ta astmamedisin i bilen 10 minutt før økt va kanskje ikke det lureste"
Elias: "Æ spydde 2 ganga på det draget"
Tarjei: "Folk må lær se å hufs!!!"
Sturla: "Æ så det på Tarjei at han va hissig allerede på førstedraget, man kunne se ka han kom t å si"
Vebjørn: "Det e høy fart!"
Sturla: "Det kunne blitt Stavception". (etter at undertegnede under sistedraget nesten fikk staven og piggen til Mikkelsen i skrittet).


fredag 30. november 2012

Saved by Bardufoss

På tide å blogge litt fra langrennsportens vugge i Målselv kommune. Her har undertegnede for øyeblikket vært innlosjert på bardufosstun i over en uke og mesket seg i de ekstreme fasilitetene som er tilgjengelig. Her på tunet går man i helters fotspor og gammel storhet henger igjen i veggene. Man kan med sikkerhet nevne at idrettsguder som Vegard Ulvang, Jan Lindvall og Fred Børre Lundberg har levert balleknusende økter i det samme legendariske terrenget som jeg befinner meg i nå.

Vanntett bevis
Bardufoss ligger på hellig grunn og er derfor rikelig forsynt med snø (eneste logiske forklaringen). Her kan langrennsentusiaster slå seg løs med knallhard trening til fråden står ut av munnviken og mannen med hjåen klorer deg på ryggen. Det er rett og slett redningen for alle oss fanatiske skiekstremister som hungrer etter utmattelse og lidelse!

I løpet av denne perioden har jeg tatt kvantesprang innenfor teknikk, spesielt skøyting, og ser frem til å høste inn det gode arbeidet i form av gode skirenn utover vinteren. Godt selskap, bra veiledning og super oppfølging har gjennomsyret opplegget og man føler seg som en superstjerne når det både filmes, analyseres og testes laktat underveis på trening. KING KONG!

Bjelle har levert på et skyhøyt høyt nivå med sitt kritisk-analytiske blikk. Dette er en mann som i teorien kan lære en gorilla å danse på isen. Han gjorde i alle fall undertegnede 1000% mer effektiv i skate på 40 min. Dette tilsvarer 25 % fremgang i minuttet. Hyll! Snakk om å gjøre gull av boss. Jobben fremover er fremdeles formidabel og vanskelig, litt som å smugle en bazooka inn i the white house. Men nå er vi i gang! Party hard!


Inspirasjon til øktene kommer bokstavlig talt av seg selv her på tunet. Bildene som henger på veggene skriker av dyrisk galskap. Se bare på krigsansiktet til hr. Bryst til venstre for teksten. Makan til sinnsyk og brutal innstilling har jeg aldri opplevd. Er bassenget i ferd med å revne? Hvordan lyder det stille og lidelsesfylte hylet jeg observerer? Hvilke syke rabiate tanker er det som kriger rundt i hodet på denne mannen? Jeg bruker å se litt på dette før jeg legger meg for så å undres over egen innsats i løpet av dagen...

Mannen som går klassisk skiskyting med OL-startnummer fra Sapporo er også et godt eksempel på voldsom motivasjons-boosting. Her skjæres det tenner og svettes blod. Tøffe karer som leverte varene med treski og knestrømper. Sykt! Er det smeltede vinylplater som festesmurning og disel i glisonen?

Det siste bildet er det råeste av de alle. Her er det en som har gått skirenn med pungen ute. Han sitter der tilfreds i bokseren som den naturligste ting i verden og viser frem pokalsamlingen sin. Her mangler bare en bart. Punktum. Hvilken villmann er dette? Hvordan har han pådratt seg denne voldsomme samlingen? Konklusjonen er i alle fall at det motiverer. Mye.



















Døgnet flyr når det trenes mye. Man våkner opp med ny dato og treningsverk. Det må være slik skurkene i fantomet føler det når de våkner opp med dårlig samvittighet og et hodeskallemerke på kinnet etter et hardt møte med jungelhelten i trikot. Man får med andre ord ikke tid til mye annet enn det aller nødvendigste. Det er det gode liv! Det eneste jeg kan klage på den siste tiden er at den litt harde brødskorpen i matpakken skjærer seg litt inn i tannkjøttet når jeg mesker meg til lunsj. Dessuten var kaffen litt lunka på tirsdag... Grusomme greier!

Ukas høydepunkt var da Bugge viste frem videoen "girl eating raw peppers". Sjekk den ut, den er vanvittig bra! Urinerte nesten på meg selv første gang jeg så den. Close call!




torsdag 29. november 2012

En vanlig treningsdag

Har invistert i ett nytt leketøy.
GoPro actionkamera er nå i hus. Her er en film fra første dag med GoPro på tur!




Se filmen på YouTube får å få stor skjerm.
http://www.youtube.com/watch?v=UlGbmBxwYFI&feature=g-upl

tirsdag 27. november 2012

På jakt etter snø

Mens vi utnyttet gode forhold i Muonio så regnet snøen bort i Tromsø, så jakten på snø har for fullt startet. Har vært en langhelg i Bardufoss med Kretslaget og Team Nord Norge.
Skippern som er så heldig og kan styre sine egne dager, har benyttet muligheten til å være i Bardufoss ut uka! Noen som er heldig....

Men kan ikke gi opp så fort, så mandags kveld pakka æ skrapskian å kjørte opp i Finnvikdalen får å finne snø.







Fantastisk skara snø var det som møtte mæ oppi fjellsiden. Vindstille og fullmåne gjorde turen komplett, rett og slett romantisk!
Anbefales!

XOXO

fredag 23. november 2012

Muonio

Har hatt gleden av å være på FIS-renn i Muonio, og ikke minst en formidabel hyttetur med gutta (og jentene) fra Team Nord Norge og Troms kretslag. Havna på hytte med Buggiz og BT, og nabohytte med Skippern, Mikkelsen, Solveig og Niviaq. Good times!



Rennprogrammet startet på fredag og besto av klassisk sprint, 10 km klassisk og 15 km skate, med store deler av verdenseliten på plass. Innenfor løypesettingens verden er sprintløypa noe av det mest originale jeg har sett, starten var i en fiskebeinsbakke, hvor man etterpå kom inn i ett lite diagonal og stakeparti, før det var S-svinger ned mot mål og inn på oppløpet som var i fiskebein! "Det var mer ski-cross enn sprint" (sitatkilde ukjent, men tror det var Marit Robertsen som uttalte noe i denne retningen). Verdenseliten leverte på sprinten, mens vi andre ble satt på tilskuerplass etter prologen, noe Skippern nok var mest skuffet over. Skippern lot skuffelsen over 82.plassen gå utover en pakke ukjent kjøttpålegg på den lokale butikken med sine "fists of steel".

Mer rapport fra rennene får Skippern og Mikkelsen komme med, men stemninga i hyttene tok seg opp, selv om det ikke ble noe sauna.
BT leverte et enestående engasjement rundt Petter Myren og hans treningsiver. "Kan noen stoppe Petter Myren???" runget over hytta på lørdagsmorgenen, mens han ivrig poserte i kretsklærne sine.
                                         BT lanserer seg selv som Troms skikrets nye langrennshåp,
                                         mens Bugge kritiserer fettprosenten hans.

Bilturen hjemover fra Muonio skal også nevnes, i utgangspunktet var vi 3 stk langrennsløpere med masse bagasje i bilen, men skjebnen ville ha det til at Elias Valøy og Sindre Snekkevik måtte sitte på grunnet manglende skyss hjem. Det ble en lang og relativt intim tur hjemover for oss som satt i baksetet, mens Mikkelsen kjørte og Skippern leverte "dilemmas" fra forsetet på løpende bånd.

Skippern skriver:
Vatz har truffet bra med beskrivelsen av Muonio-helga. I hytte nr 2 der undertegnede og Mikkelsen bodde ble derimot saunaen hyppig brukt. Det ble både sint-badstuering pga begredelige resultater samt trivelig normal-badstu etterhvert som skuffelsene la seg. Rosafarget med blodsprengte øyne kravlet vi krampeaktig ut av saunaen for å sitte på benken og temperere oss til lyden av Bjørn Hellfuck. The finnish experience.

Movember-ånden har svøpt hele bloggredaksjonen, og samtlige stilte til start i den finske sesongåpningen med bart. Dette gåtefulle "fart med bart" fenomenet ble satt på den ultimate test da vi tappert gikk i krigen med startnummeret på. Dessverre vanæret samtlige seg selv med skandaløse resultater i sprinten, og undertegnede måtte rake fjeset for å komme ovenpå igjen. Barten ble to uker gammel. Some die young. Mikkelsen derimot mente at man fikk utrettelige lår med ansiktshår og ga det en ny sjanse på lørdagens klassiskdistanse. Vatz tok det hele med knusende ro. Han har tross alt hatt bart siden han var 8 år gammel og gikk på mellomtrinnet, så hele movember-opptrinnet preget han svært lite.






Ellers var det to obligatoriske middagsbesøk på den lokale superrestauranten Kammari som har brent seg fast i minnet fra helgas strabaser. Her ventet det oss som vanlig overdådige american family size-porsjoner med sweetolainen mat og kjempestemning. BT som hadde vært innom Kammari forrige uke hadde inside-information om servitrisen og spurte jevnlig hvordan the party in Levi was? Fuck sleep, parrrrty in Levi! Stemning!

Lørdag og søndag ble en sportslig opptur etter fredagens FML-opplevelse. Blant annet leverte Vatz en fremragende 10km og gikk 50 prosent bedre enn han selv trodde. Hadde han hatt noe annet enn CH10 og gammelt gress under skiene ville han sannsynlig truet topp 100 på lista.







søndag 11. november 2012

Bardufosstun med Kretslaget

Da har æ tatt oppfordringen til Skippern om å skrive ett lite utdrag fra samlingen.
Plan var først at vi skulle ta turen til Svergie og Kiruna tirsdag. Men ettersom det var usikkert på sneforhold der, ble vi sendt til Bardufosstun.
Gleden var egentlig stor når vi fikk vite det. Har hørt mye bra om fasilitetene på Bardufosstun, men aldri hatt mulighet å meske seg i det gamle Olympiatopp senteret.
Anbefales for alle som er gla i å gå på ski, trene og ha det over gjennomsnittlig bra på ett hyggelig sted.



Første økt, tirsdag kveld. Spennende å se løypa og ikke minst forhold.
Det ble jubel når guttan kom til løypa å så nykjørte løyper, perfekte spor, fantastiske forhold!
Veldig fornøyd starta vi samlingsuka.
Fått gådd mye på ski og jobba godt med teknikk detaljer.

Men høydepunktet var nåkk når trener Skogstad kom fredag mellom første og andre økt med nye klær.
For nån av oss var det en selvfølge å ta på oss det nye antrekket å komme oss ut på økt, men en måtte jages inn på rommet for å få skifta til det nye krets antrekket.
For min egen del var det en spesiell følelse å ta på seg klær med gule detaljer og ikke minst dra den gule hua over hode.



 Lagfølelsen kom fort når vi fikk på oss de gule klærne, og Skogstad ble med på økt!




Det ble gjennomført ett testløp lørdag mårra. Alle stilte likt på start, med nye klær og en stor glede å komme igang med litt hardkjør etter utalige kilometer med rolig trening.
Alt i alt ble alle fornøyd selvom en lokal helt kom å slo oss alle. Men Skogstad kunne fortelle oss at vi er i rute og han er fornøyd. Trenger ikke gå så grundig, er jo bare ett testrenn.
Da har vi gjort unna ett renn å klar for neste utfordring. Resultater ligger under Resultarer.

Utifra det har det vært mye hvile å rolige kvelder. Men noen kommentarer ble det sagt.

Ukas kommentarer
Sven-Are: "Man må tåle en sprut!"
Torbjørn Remmen: "Min eneste mulighet i norke talenter er nåkk å hyle"

Fant en tidlig utgave av rulleski også. Husker vi prata med Myren om det en gang, rulleski med store hjul å tong som ****.
Kanskje Myren kan bekrefte om det var sånne ski han en gang hadde gådd med.



Imorgen går turen til finske Muonio med Skippern. Vatz følger på onsdag en gang. Så blir det sesong debut i helga med tre konkuranser.
Så da er det bare å følge med videre, Over og ut!



Situasjonsrapport

Uka nærmer seg sakte men sikkert slutten og det er på tide å berike bloggen med et innlegg. For å oppsummere helga kan jeg rapportere om ivrig treningsaktivitet samt god kvalitetsrestitusjon med black ops, 90-talls filmer og sofa.

Værgudene har vært rause med snøen i år, og Tromsø bader i hvitt gull. Vi er velsignet som kan skjemme oss vekk med ski på bena så tidlig i sesongen. Halleluja! For ikke å snakke om kommunens løypekjørere som har overgått seg selv og lagt ned et seriøst svinaktig (!) bra stykke arbeid. Alt dette har resultert i opptil flere saftige og herlige skiturer.
HELDIG

Blant annet ble det i morges (søndag) gjennomført en Team Nord-Norge intervall rundt skistadion. Stilarten var klassisk og innsatsen var type kroppsmishandlende. Heldigvis kom alle fra det med livet i behold og et smil rundt munnen. Bjelle overvåket scenarioet fra fremste rad og delte ut bekreftende nikk og generøse kommentarer underveis. Vatz var også tilstede og øste av sin positivitet der han lydløst og motstandsløst fløt langs løypetraseen med sin estetiske fremtoning. Mye lå til rette for en god hardøkt, noe det definetivt ble.

Det må også skytes inn at bloggens tredje helt, mr Mikkelsen, har tilbrakt uka i Bardufoss på samling med det legendariske kretslaget. Får vi en oppdatering fra dette hold?

Den totale mangelen på actionbilder fra helga er høyst beklagelig og det skrikende tomrommet må derfor erstattes med noen tegneseriestriper. Her er noen godbiter fra Larsons Gale Verden. Pass på så du ikke svelger tunga di i entusiasme :)








Obs obs, husk å sjekk ut våre film- og musikkanmeldelser!


onsdag 7. november 2012

Tirsdagstrening på onsdag 071112

Nok en gloriøs dag for tirsdagstrening, med topp motiverte og treningshungrige ungdommer. Opplegget ble gjennomført etter vanlig standard, med vinterrunde, hurtighetsdrag ute på stadion, og trappespenst med både dobbelhopp og hink. Styrken ble kjørt med betydelig mindre pause enn før, da folk begynner å bli alt for godt trent- Nå skal det optimaliseres som Eliassen ville sagt. Egentlig ikke så mye å rapportere, men må få frem dagens antrekk, comeback og sitater.

Dagens comeback: Evigunge Pål Severin stilte opp på denne økten og virket uforskammet sprek, innrømmer at han har tjuvtrent styrke gjennom hele høsten. Mannen blir å regne med til vinteren!

Dagens antrekk: Tarjei hadde glemt bukse og måtte derfor låne nickersen til Myren. Flott antrekk i 0 grader og snø.


Dagens sitat: Myren leverer nok en gang dagens sitat, da han kommenterer enkelte individer på MH-styrkerommet. "De burde send nån psykiateræ ned på styrkerommet".

Dagens actionheltquiz: (Vinner var ovennevnte Petter Myren, som dermed fikk velge en øvelse til styrken).

Tony Jaa, kjent fra Ong Bak filmene.





søndag 4. november 2012

Batteri lading i Barcelona

Da va Spania turen over. Kom oss hjem uten noen problemer. Oppholdet har vært akkurat som det sku. Mye på dagsplan vær dag. Fådd sett seg litt rundt å spist myyye god mat!
Trimma litt har man jo fådd gjort å. Men har vært godt å slappe av å sammle krefter til samling som starter idag med hardøkt i Finnvikdalen.

Blir litt av en overgang. Sol og sommer i Spania til vinter i Bardufoss. Men fint skal det bli. Kjenner det skal bli godt å få på skian igjen.

Høydepunkte den her helga har jo vært turen opp til Barcelona Akademiet å
fådd sett smågutta spille fotball som æ aldri trodde var mulig. Nye stjerner til Barcelona?
Men ikke minst kamp på Camp Nou var stort. Selvom stjernegalleriet som Messi og Xavi spillte for halv maskin så fikk vi oppleve trøkke på stadioen når dem vant 3-1.

Nu femover blir det sikkert litt mere ski i hovedfokus og ikkeminst skirenn i muonio der alle tre fra bloggredaksjonen stiller til start.

Så det er bare å følge med!

Bilde fra Camp Nou

Høydesamling i Tignes

Da va bloggens tredje sønn returnert til moderlandet fra de franske alpenes klamme og håndfaste grep. På tide å skrive jomfruinnlegget i tidenes sykeste og mest offensive blogg!

På grunn av kompliserte og unevnelige internett-forhold i Tignes måtte jeg vente med oppdatering til endt opphold. Men som Egon Olsen sier, timing is everything!

The Team Nord-Norge dudes

To uker i høyden har satt sine spor i kroppen. Nei, jeg er ikke bare sliten, men jeg kommer hjem med en øm pekefinger (laktat-testing), lett forbrent fjes (sol) og en litt stusslig november-bart.
Det har vært en konstant krig mot atrofi, dehydrering og forbrenning. Spise, drikke, krige/trene og sove. Sånn har dagene gått. Heldigvis har det hele foregått i idylliske og grensesprengende omgivelser. Enorme fjell som nærmest slår deg i fjeset med sin eksistens, for ikke å snakke om en helt vanvittig isbre der den franske vintersportsgalskapen har slått rot. Her kan hvem som helst ta på seg skiene  i 3000 meters høyde og jobbe med hemoglobin-nivået sitt. 

Denne høyden herjer med kroppen din. Man føler seg råtten, ussel og patetisk, spesielt de første dagene. Fokus på øktene var å holde laktat-verdiene i sjakk slik at kroppen faktisk trente i-1. Dette innebærte langsom subbing langs de svake helningene i slow-motion. Det var ikke mange sprellene som skulle til før oksygengjelden straffet deg hardt som et spanskrør over fingrene.


Det er vanskelig å oppsummere 14 dager med umåtelig munterhet og knallhard trening, så det blir en svært kort versjon. Mange inntrykk sitter igjen etter årets alpe-turnè. Høydepunkt har blant annet vært den eldre franske herremannen som tok breen med storm i sin ekstremt vintage-trikot og briko-briller fra 94. Rått! Et annet høydepunkt var en syk episode da jeg og Nygaard var i basseng og skulle dusje våre legemer etter innsatsen. Det kommer en dame vandrende inn og begynner å klappe og hoie (lenge). Vi skjønner jo ikke hva det motsatte kjønn gjør i herregarderoben?! En mann uttaler: don't worry, she is just shocked because of your huge dicks. Ganske surrealistisk situasjon. Flere damer kom vandrende gjennom dusj-seksjonen og vi måtte evakuere asap. Det er fremdeles uklart hva som egentlig foregikk og hvorfor... Men show ble det jo! 
Et annet sterkt minne er en av de 40 minutters bilturene da vi konstant skiftet radiokanal på leit etter noe som ikke var skikkelig dritt. Det er skremmende hvor mye soft musikk en radio kan pumpe ut via 40 kanaler i Frankrike.

Men en fantastisk samling ble det. Europas tak er noe helt annet enn Tanas tak (!!).
I starten var det nesten bare Team Nord-Norge og det franske landslaget som var på plass og gjennomførte mannevonde økter i Tignes. Siste uken derimot kom det veltende inn horder med mennesker noe som gjorde heis og tog-transport til breen til en boblende og sydende affære. Alpinister har til opplysning verdens største sekker, så det ble litt sild-i-tønne.
 
Alt i alt var det absolutt verdt den 15 t lange reisen frem og tilbake. Alle holdt seg friske, mye herding av kropp og sjel er gjennomført og herlige matretter er fordøyd. Ingen lærte seg baguett-språket, men mye gestikulering, bonjour og croassant gjorde oss forstått. Omsider e vi tilbake i Tromsø for å herje videre. På tide med en god TMB-økt i nordnorsk natur for å dyrke kropp og sjel. Back to the roots!!

 

fredag 2. november 2012

Tirsdagstrening på onsdag

Nå når snøen har kommet har vi tatt i bruk "vinterrunden" for løping, noe som fort kan oppfattes som litt kjedelig siden den kun går på gangvei og gjennom boligfelter. Heldigvis er det (som alltid) en god gjeng TMB`ere som trofast møter opp til det som har blitt en institusjon i TMB sammenheng, nemlig tirsdagstrening på onsdag. Vinterrunden gikk denne gang med levelig tempo, i fravær av svenskene, etterfulgt av sprint på "stadion" utenfor MH-bygget. I tillegg til å vinne spurtene, presterte Tarjei å kalle Myren for ei kjerring, da han ikke ville spurte pga sarte føtter. Artig å kalle en mann på rett under 2 meter og med Wiggins kinnskjegg for kjerring, men viser at det er god kampånd i gruppen.

Trappespenst står på programmet etter hurtigheten, her ble det påpekt at Myren burde stille i basketutstyr, da det ville være ett flott tilskudd til gruppa. Så hvis noen vil sponse Chicago Bulls shorts og singlet på Myren stiller han nok i det. God innsats på spensten og forøvrig godt å slippe hat-blikkene fra medisinstudenter som leser til eksamen i lysgården og ikke kan beskrives som trappespenst-entusiaster.

Styrke var som alltid ballhardt, da Tarjei nektet å komme om det ikke var hardt. Musikken sviktet da det dessverre var andre som spilte lav sutrerock (som Myren kalte det), og var ikke til direkte inspirasjon. Likevel knallhard innsats for å oppnå følelsen av , som skippern sier det, å sitte i en litt for varm badstue.

Det var en rapport fra tirsdagstrening, skal prøve å få tatt video og bilder ved senere anledning.

Sitater (fritt etter minne):

Myren forklarer forskjellen på grunge og emo:
Grunge: I`m so depressed I wanna die.
Emo: I`m so depressed I wanna cry.

Karl-Peter påstår at det er lenge siden skuldra hans har gått ut av ledd, da det var 5-6 måneder siden.


                                         Bilde fra tidligere tirsdagstrening:

Dagens actionheltquiz: Punisher, her representert ved Thomas Jane.

onsdag 31. oktober 2012

Mikkelsen forteller

Ikke lenge etter den første snøen hadde lagt sæ va løypemaskina ute å kjørte. Torsdag ble Løypan prøvd ut. Gode forhold til skøyting, og fredag va det kjørt klassiskspor å.
Utrolig god jobb av Tromsøkommune!
Men som alle vet må man jo bare utnytte snøen mens den er hær.

Har fådd banka nån kilometer på ski på nån daga. En god følelse!
Men lørdag va det elghufs i Finnvikdalen.
Kanon økt. God gammeldags pyramide intervall. Skal ha blidd filma med action kamera på økta. Så får komme tilbake med fyldig rapport og film fra det.

Nu er det litt sommer og sol som står på tur. Skal ladde batterian i Barcelona i helga. Før det braker løs med 2 uker i Finland og finsk åpning sesongen!

Glæder mæ til det!

onsdag 24. oktober 2012

Tirsdagsintervall

Tirsdagens intervall besto av 12 ganger 1 minutt med staver i Tromsdalen, en økt spesialdesignet av Tarjei. Her fikk de fleste kjenne godt på den anaerobe terskel og regner med at de fleste vil huske denne økta. Mikkelsen var med som mental coach og motivator, samt presseansvarlig (photos kommer etterhvert). Deltakelsen var god, da Vatz, Tarjei, Myren Jonas, Hermo, Arild, Rennemo, Ulriksen, Rønbeck og Båtnes  kjempet seg gjennom 12 drag i fellesstart på smal og glatt grusvei i mørket. Kjemping fra første stavtak!

Dagens råeste: Stian Rennemo- yngst på økt, men var likevel sterkest gjennom økta. Uttalte etterpå at han trodde han hadde god anaerob terskel.
Dagens hissigste: Petter Myren- var i krigshumør etter å ha tatt 4.plassen på det 3.siste draget, da han var nødt til å passere folk i løypa, og dermed følte seg snytt for pallplassen.
Dagens comeback: Kristian Ulriksen- Vært lenge borte, men stilte idag og leverte faktisk comeback underveis i økta, da han etter 8.draget påsto han ikke hadde mer å gi, men ombestemte seg etter noen motiverende ord fra Mikkelsen.
Dagens mest diffuse: Pål Severin- uttalte at han var imponert over at en ikke navngitt 40 åring kunne klare å henge med unggutta.
Dagens sitat: "OMG, OMG, OMG, OMG"!!! -Pål Severin hengende over stavene etter sistedraget

søndag 21. oktober 2012

Samling Tromsø

Har hadd en god treningsuke med Troms Kretslag. Avslutta uka med Testløp i Tromsdalen lørdagen og en minneverdig langtur på søndag med sne i marka.
Søndagsturn starta allerede lørdags kveld med mentale forberedelser. Rocky IV rulla over tvn. Å se Rocky Balboa trene på god gammeldags måte med styrketrening på en gammel låve og løpe ute i snevær på fjellet var en perfekt oppldning til en tur æ visste kom til å bli en krigeøkt!

Turn skulle gå rundt Tromsdalstind, og veiviser BT hadde kontroll på gjengen. En god 2 timer ut i turn ble det dårlig sikt å usikkerheten slo til som aldri før.
Etter litt uenigheter om veivalg ble vi tilsutt enig om å ta samme vei tilbake. Godt fornøyd me valget etter å ha studert kart i ettertid å virkelig sedd hvor vi.
Det er jo ingen skam å snu.
Turan som tæll!

Nån bilda er å finne under "Bilder"

lørdag 20. oktober 2012

Weltschmerz-fredagens høydepunt

Fredagen e gjerne lang og man vente bare på helg og å kom se ut på trening. Da e VGTV og Weltschmerz ein king kong måte å få opp stemninga på! Herlig (og politisk ukorrekt) humor fra nettet. Enjoy!

Weltschmerz