tirsdag 11. desember 2012

Tour de Reisa

Da var helgen over og ny uke startet. Sesongens første kretsrenn ble gjennomført i helgen. Tre renn på to dager, tøft program.
Det hele startet med 2km Prolog på lørdags morgen, får så å skifte stilart å stille klar til 7,5km klassisk på ettermiddagen, og avsluttet med 15km skøyting fellestart på søndag.
Både Kretslaget og Team Nord Norge stillte med nesten fullt mannskap. Det var tid for å måle krefter!



Prologen var en fartsfyllt løype, med noen krevende svinger. Rett i overkant av 4min med høy puls og melkesyre langt over normal var det som ventet.
Adrenalinet bynnte å koke i startområdet like før start. Mye nervøs tiss og fokuserte fjes.
Når løpe er igang glemmer æ tid å sted, fokuset er løypa forran, plasering av fot og stav. Skape høy fremdrift på en økonomisk måte.
Ting fungerte bra underveis. Sto godt på skiene og hadde god kontakt med sneen. Underveis i løpet tar æ igjen løpern forran med 15 sek, uten å vite hvor bra det var på det tidspunktet. Får en tiligere Nord Norsk Mester i sprint i Vadsø kunne funnet på å gå fort på en slik prolog. Men med noen år med litt redusert trening var farta ikke helt den samme.
I mål hadde æ en god følelse, men fikk ikke høre nån tid. Resultatlista kom opp, men ingen tid på meg.
Fikk gidd beskjed til tidtakerne så dem sku få rettet det fortest mulig.
Møter på KGS og han sir mens æ pakker sammen ski og utstyr.
"Du vant Mikkelsen"
Ble overaska og gla, og svarte:
"Du kødder nu?"
Han kødda ikke. Årets første seier var ett faktum. En god følelse å ta med seg videre utover helga og ikke minst til Skandinavsik Cup neste helg.

Ble ingen bilder fra helga. Her er to stk fra Storelva mandags formiddag.

Klassisk 7,5km: Sto på start med god selvtilit før æ skulle legge ut på den knallharde løypa. Kroppen spillte ikke helt på lag underveis. Periodvis litt tong men alikavell ett godt gjennomført løp. Mye positivt å ta med seg videre.

Skøyting 15km: En ting var sikkert. At det kom til å bli en tøff kamp. Ut å krige i 15km med ett knalltøft startfellt. Å som ventet var det full gass fra start. Rakk aldri å komme meg opp i front av feltet før det var blidd luke fremover til teten.
Utover i løpet ble vi en trio fra Kretslaget som holdt en fin høy fart. Ut på andre runde bynner kroppen å si ifra. Å det blir ikke lettere når BT starter de siste 6km med en helt syk hoppendepaddling. En mann med sleng i longsen kan gå fort i motbakker.
Toget gikk å kampen mot kroppen startet. Kom tilslutt imål, Litt halvfornøyd.

Resultatlister finnes i kategorien Resultater

Men totaltsett på hele helga har det vært mye positivt. Ser frem til en rolig uke med hvile og overksudd i fokus. Så blir det avgang til Sjusjøen onsdag.
Ettersom vi stillte med 2 av 3 fra bloggredaksjonen så regner æ med at 2 mann Skippern skriver nån ord fra helgen ettervært.
Vatz vet æ har gjennomført ett testløp litt uteom det vanlige, så det kommer nåkk noen ord derfra og.

2 kommentarer: