tirsdag 11. desember 2012

Testløp løping i parkeringstunnellen

Ja, dere hørte riktig. Forrige torsdag klokken 19 ble TMB-medlemma invitert av Ulriksen til å springe i underkant av ei mil inne i parkeringsanlegget, arrangert av Tromsø løpeklubb. Jeg og Tarjei syntes dette hørtes kult og nok sinnsykt ut til at vi ville delta og trosset dermed advarslene fra Jørund om at det ville gi varig lungesykdom. Mikkelsen følte også at dette var såpass spektakulært at han stilte opp med sykkel og kamera for å dokumentere herligheten.
Vi møtte opp ganske intetanende om antall deltakere, men forventet kanskje 5-6 deltakere. Det som møtte oss var folk som løp og varmet opp overalt og vi tenkte "hva er dette for noe egentlig?" Da vi fant startområdet ble vi møtt av rektor ved NTG, Sture Grønli som tok påmelding (gratis) og delte ut startnummer. I tillegg sto de med videokamera for målfotografering og tidtaking, altså ganske mye mer seriøst enn vi hadde forventet. Vi varmet godt opp i og med at feltet var ganske sterkt med Ronny Jakobsen som storfavoritt. Den evigunge mannen får mer og mer fysikk som Mo Farah og ser ut til å være i skummel maratonform. Ellers var det stort sett Ulriksen vi kjente til av løperne der.

Starten gikk etter en tilbakekalling etter tjuvstart, og vi kom igang med 10 runder på 970 meter (visstnok kontrollmålt av løpeklubben). Passe seriøst når det tjuvstartes på 10 km testløp! Ronny tok teten momentant og fikk etterhvert luke på Ulriksen og en annen løper jeg ikke kjenner navnet på, herved kalt "han med øretelefonene". Jeg og Tarjei la oss i gruppa bak og jaktet 2. og 3.plassen da vi så at Ronny stakk fra. Utpå runde 3 stakk Tarjei fra gruppa og tok igjen de to foran, mens jeg plutselig så Ulriksen komme nærmere og nærmere i horisonten. Han så ikke direkte sprek ut da vi løp forbi, men slet visstnok med en strekk (ubekreftet foreløpig). Uansett føltes løpet bra, men Tarjei dro stadig litt og litt ifra og sikret 2.plassen klart. Jeg lå og kjempet om 4.plass, men klarte med en sluttspurt nesten å ta 3.plassen, men oppløpet var 15 meter for kort. Det hersker litt usikkerhet rundt distansen, men kan nok trygt si at det ikke var 10 km ihvertfall. Mikkelsen var overalt i løypa og motiverte samtidig som han dokumenterte med Gopro kameraet sitt fra alle vinkler.

For å oppsummere det så var 10 runder i tunnellen spesiell og overraskende opplevelse og sinnsykt kult, til tross for litt svevestøv og enkelte biler. Også spesielt at det var medvind og varmt på den ene langsiden og motvind og kaldt på den andre, så det var umulig å treffe med bekledningen om man ikke hadde allværsjakke med seg.

Resultater har jeg ikke sett så mye til foreløpig, men kan nevne de 4.første:

1. Ronny Jakobsen     31.40
2. Tarjei Solli              33.07
3. Han med øretelefon 33.40
4. Martin Vatshaug     33.42

Hjemmeside til løpeklubben: http://tromsolopeklubb.no/

Vatz i godt driv! 

Tarjei på siste runde

Vatz på oppløpet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar