onsdag 17. april 2013

Militært NM

Skippern deltar KUN i nasjonalt mesterskap i disse tider, og sist helg var det militært NM som stod for tur. Dette episke og antisivile arrangementet fant sted i indre Troms, nærmere bestemt Bardufoss. På denne myteomspunnede plassen er alt stort, flott og hellig, og det ryktes at barn i regionen blir født med helskjegg og kraftig ereksjon. Folkeslaget er med andre ord tøffere enn kryptonitt.


Det skal sies at det var med blandete følelser at undertegnede "ble invitert" til å delta på militært skirenn. Tidligere erfaringer tilsier at alt som har med militæret å gjøre er totalt ræva. Denne forutinntattheten ble heldigvis satt kraftig på prøve allerede fra første minutt da patruljeløplaget til HV16 møtte opp på politistasjonen i Bardu over en kopp kaffe og noen syke militæreffekter. Dette var langt fra rass, dette var konge!!


Til venstre ser vi troppen fra HV16. Gutta med stålull på brystet og baller av granitt.
Fra venstre: Alexander Os -> skiskytterhelt og motivator. Undertegnede -> grønnskolling og gladlaks. Arne Markus Svendsen-> duracellmann og lagets aralditt. Lengst til høyre, Øyvind Hansen -> skarpskyter og patruljefører.


Etter å ha skutt inn AG3'en med flerskudd på skytebanen bar det rett hjem til Arne Markus for å styrke oss på uforglemmelig bidos og røkt reinkjøttmiddag med buljong. Denne husvarme gesten står som en monumental kontrast fra mine bitre dager utenfor Agdenes kaserne på Værnes der jeg måtte ta pushups i regnet foran hele kompaniet pga ulåst skap og militær inkompetanse.




Her står Arne Markus, legenden. Med sine trollmannshender påførte han oss plettfrie ski gjennom hele mesterskapet. Denne mannen kunne brukt 50 % av kapasiteten sin og likevel fått et sandpapir til å gli på flat mark. Vi lovpriser oss for at vi ble tatt inn i varmen hele helga.
Erkjenn hyllest!


Skimetal.blogspot.no var med på å kaste glans over HV16 med en sølvmedalje i patruljeløp. Dette var store saker og vi var heldig som fikk en hyllestemail fra selveste oberst Solberg. I dag var en stor militær dag!!

Patruljeløpet var 20 km langt, klassisk stil og ble gått med sekk der 25 kg var fordelt på hele gjengen.
Jeg og Os ble velsignet med de tyngste sekkene. Dette var en taktisk beslutning som var med på å løfte laget.
9 kg på ryggen var en lek for barbaren fra Tana og kolossen fra Fauske.

Etter ca 18 km var det skyting. Her skulle alle levere 3 skudd hver på "skiskyterblinker" fra 50 m avstand. Hver bom ga 2 min tillegg i tid.

Undertegnede pumpet to skudd i det hvite utenfor blinken og dyttet med dette marginene over i gale hender. Balle!

Slik endte solskinnshistorien og vi ble frarøvet den edleste valøren. Her får vi utdelt sølvmedaljene våre fra selveste G.I.H, gud i himmelen (også kjent som general for hæren). Dette er selve definisjonen på VIP!!


Som en slags syk bonus på toppen av all galskapen fikk jeg utdelt rom nr 317 på bardufosstun. Dette er selveste Alexander Os-rommet!!! Snakk om å få i både pose og sekk når man kan stille på samme lag- OG bo på hedersrommet til idolet og skiprofeten Os. Sweetolainen!




Legg merke til brillene vi fikk. Det er ekte "ESS" briller, dvs skippern-briller (etter initialene)!

Militært NM går på skinner for HV16.




På fredagen var det 10 km klassisk skiskyting som stod på agendaen. Undertegnede var egentlig ikke påmeldt, men menig Os sørget for at startnummer ble utdelt likevel. Denne gangen slapp jeg ikke like lett unna skytemessig og måtte levere 10 skudd fordelt på to skytinger.

Her er resultatet. Bildet er ikke manipulert! Legg spesielt merke til de to skuddene som ikke er på skiva.

Ni tilleggsminutt pluss åndsing på standplass ga nedslående resultater og undertegnede skjendet HV16's ære. Heldigvis slo Os til med seier og reddet dagen likevel! Han var i bra slag og påsto at han pisset kildevann før løpet. Skiskoen skal visstnok også ha revnet underveis pga frasparket.




<--- Patruljelaget fordøyer de dyriske inntrykkene over en kopp kaffe og noen kjeks etter målgang. Arne Markus leste opp noen strofer om hva sunn idrett var fra en 40-talls bok han har på hytta. Stor stemning! Det er dessverre ingen utdrag tilgjengelig...









Søndagen var det Reistadløpet og militært NM i 3mil. Denne har Pikkelsen allerede beskrevet ganske treffende, så jeg har ikke så mye å tilføye der. Bakken opp til Orta, løypas høyeste punkt, er bare helt nekrofilt lang. Det menneskelige språket kommer oftest til kort når løypeprofilen skal beskrives og man ender helst opp med å ty til lange og desperate vokal-lyder.
Høydepunktet var at det ble nok et sølv i lomma til skimetal.blogspot.no i militær sammenheng. Konge!

Andre høydepunkt i løpet av helga var militær bankett på Setermoen der vi stilte i permuniformer til 15000kr og spiste treretters middag med fiffen. Generalen utropte en skål til kongen og syk mat ble fordøyd til lyden av klassisk musikk. Dette var pomp og prakt på sitt fineste! Som underholdning ble vi også vitne til homofil kelner-standup. Dette var ekstremt!










VÆRG DIT LAND!









Militært NM var med andre ord en stor opptur og morsomt å være med på. King kong!

1 kommentar:

  1. Glemte å skrive at æ fikk det flotte kallenavnet: Sidecut

    SvarSlett