tirsdag 19. februar 2013

Kaffe

Tiden venter ikke på noen og uke åtte har allerede fått kjøtt på bena og sving på motorikken. Tromsø bader i et euforisk solskinn og jeg kan høre tilfeldige gledeshyl langs dramsveien. Folket er fornøyd! 

Haken/fluen i suppen/steinen i skoen er at undertegnede må sitte inne i kjellerbunkersen sin med en ekkel hoste. Dette er skikkelig ræva. Hesteræv.

 


Heldigvis kan jeg støtte meg til min gode venn kaffekoppen. Den svikter aldri og leverer terningkast 6 løpende bånd. Smaksløkene jubler i orgasmisk rus simultant som hjernen eksploderer i kreativitet og livsglede. Husk å utligne trykket i ørene etter første slurken, humøret stiger fort. 

Det å holde i en varm kopp og kjenne den balsamerende duften av kaffe kjærtegne innsiden av nesehulen er vanskelig å sammenligne med andre jordiske gleder. Det er som å dimitere fra militæret.
Det sorte gullet renner motstandsløst ned strupen og lesker den med sin herlighet. Det er ikke rart kaffe er verdens nest største lovlige omsatte råvare i verden etter olje. Jordens befolkning forguder denne sentralstimulerende substansen!

Et lite dikt om kaffe:
Drikk kaffen din!
 Kaffe er digg
  Hvis du ikke drikker kaffen din kommer Liam Neeson og fiker deg
   Kaffe er som et ligg
    Digg!



Myter om kaffe: 

Einstein inntok kaffe intravenøst i perioden 1920-40.

Usain Bolt drakk en kopp kaffe før han satte verdensrekord på 100 m i 2009.

Yngwie Malmsteen har i ettertid påstått at kaffe var inspirasjonskilden hans for å bli en gitar-gud, ikke Jimi Hendrix.


For å stimulere intelligensen til Sturla har jeg også valgt å legge ved den kjemiske sammensetningen til kaffe:

Kaffe består av store mengder vann (H2O) og koffein (C8H10N4O2), men inneholder også over 800 andre komponenter. Det viktigste fysiologiske aktive stoffet i kaffe er koffein. En vanlig kopp med kaffe kan inneholde mellom 90 og 150 mg koffein, avhengig av forholdet mellom kaffepulver og vann, tilberedelsesmåte og kaffetype.

7 kommentarer:

  1. Kaffe er livets eliksir! Kom på et svartmetallband som faktisk synger om kaffe, og satan, check i out http://www.youtube.com/watch?v=UvBoLhhATig

    SvarSlett
  2. Entombed e bandet sitt det.. De gutta der styrer unna kaffe latte og cappucino! Hyll!

    SvarSlett
  3. De drikker ikke kaffe fra glass og med skje nei! Som e va så uheldig å gjør ein gang til velfortjent slakt...

    SvarSlett
  4. Det va slakt.. Gamle damer rynka på nesa i forakt når de gikk forbi..

    SvarSlett
  5. Eliassen måtte nesten gå fra bordet da han såg det ja. E fikk noko litt anna enn e trudde e bestilte, det va en 3-4 hakk meir metroseksuelt enn forventa.

    SvarSlett
  6. Kaffe e bra! Men usikker på om pulverkaffe kan ta storeslem på terningen! En ordentlig svart americano på bønna- det e nytelse det ;-) -K

    SvarSlett
  7. åherre! hete jo 1,3,7-Trimetylxantin

    SvarSlett