tirsdag 12. mars 2013

NNM

Et av vinterens store eventyr ble arrangert i helga, nemlig nordnorsk mesterskap på ski. Denne gloriøse eventen er noe bloggredaksjonen har lengtet etter og sett frem mot i lang tid!

Mikkelsen og undertegnede ankom Kirkenes med skumle planer og grandiose hensikter. Medaljer skulle sankes og heder skulle høstes på en ekstrem og totalitær måte. Vi skulle dominere så hardt at at funksjonærene mistet både stedssans og eventuell jomfrudom. Målet var å oppnå gudestatus i Finnmarken, Sagat og Varangeren!

Målsetningene ble som vanlig justert litt ned underveis og vi nøyde oss med et knippe medaljer hver og et solid håndtrykk av både Vegard Ulvang og Krister Sørgård. Vi har dessverre ingen fotografiske bevis...

Vatz, som i år prioriterte å stå over NNM var sårt savnet. Martin Vatshaug Fanclub, avdeling Sør Varanger var utrøstelig og vantro! Bautaen fra Drevja hadde dessverre ikke anledning til å stille på årets utgave av mesterskapet, og arrangementet mistet derfor et av de virkelig store trekkplasterene. Nordnorsk mesterskap på ski uten Martin Vatshaug er som dogging i Vatikanet, eller som en dong laget av matpapir, med andre ord litt rart og unaturlig! For å utjevne noe av det ekstreme tomrommet valgte arrangøren likevel å ære Vatz med å tildele Drevja IL en symbolsk smørebod. Arrangøren viste storsinn og fancluben avlyste det planlagte opprøret.







Skippern bodde på Sollia camping, 500 m fra russegrensa. Dette var en eksotisk affære og vekte litt av urinnstinktet hos Tana-mannen. Tanken på at man kan straffes med bøter og fengsel for å f.eks. urinere over grensen gjorde oppholdet spennende. På Storskog er det fort gjort å arresteres på mistanke om kriminell handling bare man nærmer seg med gylf i buksa! (kanskje)




Mikkelsen i et dyrisk driv
"Pikkelsen" tok første stikk på fredagens distanse. Han slapp løs all sin aggresjon og vrede på den 7.5 km lange klassisktraseen og ble belønnet med en finfin tredjeplass. For en gangs skyld var marginene og skostørrelsen på hans side, noe som berget plassen til fordel for Rolf Einar som ble nr 4, ett tidel bak pallen.

Skippern var patetisk og gikk med lim i leddene denne dagen, noe som førte til en kjedelig 8.plass.


Dag 2 var det 30 km fristil som sto på menyen. Dette ble som vanlig en tung affære, litt som Akebono i konkurransesesongen eller en ambolt på Jupiter.
Skippern på oppløpet




Denne gangen var det undertegnede som trakk det lengste strået i internoppgjøret. Etter et langt løp med mørke og syke tanker endte jeg opp på en oppmuntrende 4.plass. Ettersom vinneren var finsk ble det bronsje i nordnorsk sammenheng. Konge!! Morsomt å levere varene i sportslig sammenheng igjen. Dette var som bensin på et døende bål!

Mikkelsen fikk det litt tyngre i dag og ble nr 6. Skøyteteknikkens Jesus har de siste ukene slitt litt de med stilarten som før brakte han voldsom heder og hyllest! Nå har han blitt en fullblods klassiker!






Søndagen var det sprintstafett som var på alles lepper.
IL Forsøk stilte med superveteranen Stein Joks og Skippern på førstelaget. Det skulle bli en brutal og mannevond duell med mikslaget til Mikkelsen og Karl Peter Kristensen. Gullet var det ingenting å gjøre med, noe Medkilas uslåelige brødrelag sørget for. Det var lukten av sølv og svett treningstøy som drev oss til vanvidd og utmattelse denne dagen!

Burfjord noe overraskende i tet med Vegard Karlstrøm på sin første etappe

Mikkelsen blir pustet i nakken av Forsøk på andre etappe

Det hele endte lykkelig med et sølv til superduoen Joks/Skippervik og en tredjeplass til Mikkelsen/Kristensen. Målgang ble feiret med helikopter, barneversjonen!

Premieutdeling på lørdag var en høydare. Mikkelsen ble nok en swix-pung rikere, reprise fra strupendilten. Ellers var det nips og hvert sitt penisfutteral/mobilholder strikket i marius-mønster. Skippern var også heldig og fikk en klem av Silje Theodorsen.

Etter seremonien var det rett opp på barentshallen og prøve ut sumobryter-ferdighetene våre!

Sumo-power!

Basketak




















Midt under all moroa fikk undertegnede øye på DJ'en som sto å digget musikk oppe ved kafeen. Cowboyhatten med bling fikk meg øyeblikkelig til å gjenkjenne han som DJ Bjarne, tv-kjendis fra programmet Norges Herligste.

Skippern og DJ Bjarne

Her var det bare å stålsette seg, denne karen var glad i å prate!
Høydepunkt fra den 30 min lange samtalen er blant annet da han sjokkerende nok oppdaget vårt åndssvake kompetansenivå innenfor club og technomusikk. Mikkelsen måtte skamfullt innrømme at han aldri hadde hørt om Dave Thong.

Musikken dundret over anlegget og DJ Bjarne synes selv at han var litt sprø som spilte låter som "heatwave" midt på vinteren. Det hele ble jo litt som en parodi fortalte han.

Dette var et morsomt møte. Bjarne er en kar som virkelig tør å være seg selv, og det hyller vi han for! HYLL!






Diverse funfacts fra helga:

Hørt i smøreboden til IL Forsøk: "Skal æ teste topping, eller skal vi bare gjette?" (en seriøs Oddvar Njuolla)

Mikkelsen kjørte piruett som målgang på lørdagens 3mil.

Stedsnavnet "Skafferhullet" var en morsom detalj som møtte meg hver dag på vei til Sollia Camping.

Helgas vinner var Dag Sibbern Ryeng fra Sandnes IL som deltok i åpen klasse. Fantastisk entusiasme på podiet og størst applaus i salen. Denne karen er også kjent for sin moonwalk på podiet under NNM i Tana 2010.



1 kommentar: