mandag 13. januar 2014

Bedriftscup 2014- Noen spådommer


Bedriftscupen i langrenn starter opp over nyåret, og er for mange ett høydepunkt og ett holdepunkt i tilværelsen. Det er ett av vårens vakreste eventyr og har enorm prestisje blant de som stiller. Her kan man enten bli årets helt, eller årets rass, alt etter hvordan man presterer over mange renn.
Her får man kjørt seg i fellesstart over 8-10 renn sammen med alt Tromsø har å by på av ekstremmosjonister. Hver eneste start i bedriftscupen er preget av så stor galskap på startstreken og så høyt starttempo at man skulle tro det var kamp om å komme inn på nyttårssalget til Hennes & Mauritz. Her er det bare å legge bort alle hemninger og kjempe seg frem til teten, for i duellspill og skulder mot skulder er mange ekstremt sterke. Dette bør derfor unngås. Til og med Petter Myren har opplevd å bli bøllet ut av løypa, noe som sier litt. 
Typisk start på bedriftsrenn...

Det er mange kandidater som aspirerer til pallen sammenlagt og kanskje kan kjempe om seieren. Her legges ett knippe av dem frem:

Tarjei Solli
Fjorårets vinner av bedriftscupen må regnes som en av de absolutte favorittene før årets sesong. Solli er kjent for å prøve å psyke ut konkurrentene før start, enten ved lette hurtighetsdrag som gjør skam på de fleste, eller verbalt ved å utrope seg selv til vinner før løpet har begynt. Dette kan sette urutinerte sjeler ut av spill, og kan kapre mange poeng for han.


Link til portrettintervju: http://skimetal.blogspot.no/2013/11/portrettinterju-tarjei-solli.html

                                                         Tarjei Solli er klar for duell!!

Styrker: STAKING! Psykologisk spill, spurtegenskaper.
Svakheter: Usikkert hvor mye han skøyter, men dette blir neppe noen stor svakhet over de korte distansene i bedriftscupen.





Petter Myren

Myren, også kalt "swamp thing", er en mann man ikke skal regne bort i bedriftscupen. Han har tatt den naturlige overgangen fra undervannsrugby og fridykking til langrenn, og gjort umiddelbar suksess. Han har tidligere karret til seg pallplasser sammenlagt i cupen, og viste i tillegg stor hurtighet da han tok starten under 10 km skate på Tromsø skistadion foran bedriftskongen Tarjei Solli.

Myren er ekstremt farlig på vei inn mot stadioner når det går slakt nedover. Her kan han kjøre de fleste av lasset med sin aktive hockeykjøring, kanskje med unntak av Aksel Lund Svindal. I tillegg til at han med sine 95kg (ca) fordelt over nesten 2 meter gjerne har en glifordel på lettvekterne. Myren var visstnok stand-in for Aksel Lund Svindal i utforrennet i Beaver Creek ifjor

Myren har også jobbet mye mentalt og det snakkes i miljøet om at han, i likhet med Northug, går inn i sin egen boble før konkurranser. Dette skal visstnok dreie seg om Aune Sand bobla (se video lenger ned).



Mannen med det råeste skjegget trekker høyt til fjells for aktiv hockeytrening. 


Styrker: Aktiv hockey. Mang en skiløper har blitt passert av Myren i en gyngende hockey som kanskje kun Aksel Lund Svindal kan matche. Ryktene sier at Myren en gang gjennomførte hundeløypa i Tromsø, kun ved hjelp av gyngende hockey. Har også TMB`s tetteste skjeggvekst etter at Sondre Wold Arntzen forlot Tromsø.
Svakheter: Har Petter Myren noen svakheter? Kan begrense seg selv mentalt, men hvis Myren har troen på seg selv, og klarer å gå inn i Aune Sand bobla, så har han få svakheter


                                             Klarer Petter Myren å gå inn i Aune Sand bobla?





Kim Andre Skaug
Kim Andre kom som en rakett inn i TMB ifjor under TMB-5mila, og preget løpet fra start til slutt. På banketten etterpå avslørte han at dette var hans første skisesong, i tillegg til at han bare hadde ett par ski. Det forventes derfor store ting av mannen med det største brystpartiet i TMB. Han har tatt overgangen fra svømming til langrenn som en lek, og legger ned en enorm treningsinnssats. Han bør fryktes, spesielt på lengre distanser i klassisk.




Styrker: Overkropp, Staking. God i basseng, noe som kan gi Skaug en "edge om det blir mye våte forhold under bedriftsrennene

Svakheter: Liten skipark. Korte bein (eget utsagn)
Skøyting, i tillegg til at det hersker stor usikkerhet rundt teknikk og kapasitet i klassisk diagonal.










Kristian Ulriksen

                                        Vil kenyaner-steget ta Ulle til topps i bedriftscupen 2014?

Ulriksen er kjent for sin kapasitet på de lange løp. Etter sterke plasseringer både i Vasan, Marcialonga og Birkebeineren, i tillegg til 50.plass i Norseman, er Ulriksen en mann å regne med i cupen.  Han har også tidligere sanket en 2.plass i cupen etter en historisk poengstrid med Walseth. Spørsmålet er bare om distansene er lange nok i årets cup? Ulriksen er sterkest på distanser over 4 mil, og kommer nok derfor til å sanke mange poeng på Tromsø skimaraton. Hvis han har klart å heve toppfarten sin, så kan han bli meget farlig i sammendraget. Det er også usikkert hvorvidt han kommer til å skøyte, eller kun kjøre staking på fristilsrennene.

Styrker: Staking, løping/fiskebein i bratte motbakker. Langrenn over 40 km.
Svakheter: Skøyting. i tillegg til at han mangler skøyteutstyr.




David Hasselhoff

Don`t Hassel the Hoff! Hasselhoff kan fort ta starten på rennene


David Hasselhoff har ikke avkreftet at han kommer til å stille under årets bedriftscup og må derfor regnes med blant utfordrerne. Mannen kjent fra Baywatch og Knight Rider kan fort bli en skummel mann på fellesstartene. Med den livserfaringen han har vil han raskt tilpasse seg forholdene og konkurransen som cupen har å by på.

Styrker: Stor tro på seg selv. Mye hår på brystet, kan gi fordel i lange løp. Tilpasingsdyktig, kan lett adaptere seg til konkurranseformen.
Svakheter: Usikkerhet rundt skiferdigheter, men er i likhet med Skaug god i vann, så våte forhold kan gi en "edge" til mannen kjent fra Baywatch og Knightrider.


Hasselhoff bringer ett nytt element inn i cupen



Ørjan Walseth
                                         Kan alfa-male Walseth slå til igjen?


Bedriftscupvinneren fra 2011-12 sesongen har ikke fått den hederen han har fortjent, og er nok ganske sugen på å reise kjerringa og vise hva som bor i han. Deltok lite i bedriftscupen ifjor, men ble istedet prosedyremester på nasjonalt nivå. Antagelig har dette direkte overføringsverdi til 10 km klassisk, spesielt på den taktiske biten, så se opp for Walseth!

Styrker: Erfaring, han vet hva det vil si å vinne bedriftscupen og kan derfor lettere gjenta bragden. Kroppen husker! Bratt formkurve, kan hente form raskt, spesielt i skate.
Svakheter: Skipark, usikkert hvor mange skipar han har, og hvilken kvalitet det er på de.


Runar Hermo

Hvem kan stoppe Hermo?

Dette er virkelig årets "Dark Horse". Hermo har vist god form i løping på tampen av sesongen og ryktene går at han kjører på med skitrening også. Han imponerte stort på fjorårets Kvaløya Skimaraton og hadde antageligvis den beste avslutninga av alle. Det er foreløpig usikkert hva han står for i årets sesong, men han fremstår desto mer spennende, og kan skape mye uro i feltet. Hermo er årets gåte og kan fort gi noen og enhver en overraskelse. Se opp for han på Tromsø skimaraton!

Ler Runar "The Riddler" Hermo sist i cupen? 


Styrker: Uforutsigbarhet, kan overraske Hadde ikke topplassering i cupen ifjor og stiller derfor uten det store presset som pallen fra ifjor har på seg. God i klassisk. Står løpene godt.

Svakheter: Usikkert hvor mye han skøyter.


Morten Eliassen
                                           
Dark horse nummer 2 i årets bedriftscup er legenden fra Kirkenes, nemlig Morten Eliassen!
Discovery channel påstår at sorte hull er universets største mysterie, men de har ikke møtt Morten Eliassen.
                                             Eliassen utkonkurrerer sorte hull hva angår mystikk

"Big Boss", "Mr. hoppende padling", "Legkov" og "Sasha" er blant navnene Eliassen går under. Han er også den eneste i TMB som har en friend request stående hos Alexander Legkov. Legkov og Petukov er løperne på Eliassen sitt All Start team, og det ryktes at de i fjor høst kjørte en 14-dagers samling i Tromsø, med kun økter opp og ned fjellheisen.
Det er like før sitater som "det bi ikke spennende, men det bi arti", "det e fint å bare ligge og bakke innover fjorden" og "welcome to Jamaica" kommer på løpende bånd. Formen er innen rekkevidde skal vi tro rapportene!

Styrker: Hoppende padling. Har også en topp 100 plassering på VG-tippeligaen manager, så taktisk spill er noe han kan. Også ekstremt god i langesoner.

Svakheter: Usikkert om han stiller.


Her er en video av Eliassen i aksjon!
Eliassen i hoppende padling





Det eneste som er sikkert i årets bedriftscup er at det blir rått med alle disse profilene på startstreken. Dette er bare noen av det TMB har å by på, så det blir ett fargerikt felt! Så det er bare å få fighting face't på!




Link til terminliste

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar