mandag 20. januar 2014

Portrettintervju - Petter Myren

Petter Myren er andremann ut i skimetals portrettintervjuspalte. Vi presenterer alt du ønsker å vite om TMB's siste tilskudd i lege-yrket.

Myren rager høyt. 
Kjønn: Massivt og mandig

Opprinnelse: Jeg stod opp til livet i industribyen Mosjøen der man vokste opp fort eller aldri. En oppvekst preget av svevestøv og utslipp fra det lokale aluminiumsverket. Tjernobyl-ulykken og grungebølgen på 90-tallet har gjort meg til den livsglade fyren jeg er. YOLO!

Alder: 34 år (25 i hodet. Gylden alder, passe voksen, men fremdeles purung).


Døpt eller hedning?
Hedning, døpt, eller døpt hedning? Vievannet traff meg som når vann treffer gåsa.

Hvem er du?
Vet du hvem jeg er? De lærde strides om mitt opphav. Den voldsomme fysikken, at jeg ligner lite på mitt opphav og at jeg synes å være evig ung gir opphav til to teorier. Enten skyldes det effektene aluminiumsverket i Mosjøen og Tjernobyl-ulykken i -86 hadde på Helgeland. At et kosthold kun bestående av rein eller elgkjøtt, og hjemmelaget rein/elgleverpostei med de bequerellverdier jeg pådro meg kan ha gjort meg til en slags Vefsning-hulken. Eller så er det postmannen som har vært på vift.

Fritidssysler?
Koke voks, smakstilsette glider, tjærebrenne ski, sniffe fluor, harpunere fisk, håndspålegging og utpsyking av konkurrenter.

Utdanning?
Ja, mye. Kan hende at jeg har norgesrekorden i studiepoeng. Blir mye å ta med her, men jeg har like lang universitetsutdannelse som jeg har grunnskole og videregående til sammen.


Myren er en rockestjerne! 

Bakgrunn før TMB?
Min far sørget for grundig innføring i langrennssporten fra 3års alderen, og jeg deltok i konkurranser til 14 års alderen, da total mangel på talent og vilje gjorde at jeg forlot lysløypa. Etter dette satset jeg på terrengsykling som tenåring. Dette i en tid da sporten var ung og konkurransene sjeldne. Var eneste aktive junior-syklist i Nord-Norge = Nord-Norsk juniormester... Kyssesyke og slapphetssyndrom satte en stopper for syklingen, men etter mange års treningspause satset jeg på undervannsrugby i tromsøklubben SURK. Det ble noen 4.plasser i NM og deltagelse på langslagssamlinger i UV-rugby, men alvorlige nakkeskader og manglende nervekontakt med venstre arm gjorde at jeg klokt avsluttet den brutale vannidretten. Fridykking har jeg bedrevet en stund og holdt norgesrekorden i største kveite tatt på harpun i noen år. Av annen sportslig bakgrunn kan man nevne Wing Tsun, Tae Kwon Do, snowboard, skateboard, håndball og fotball. 


Myren fikk skrubbsår, men ødela asfalt for millioner!

Topp tre meritter?
Sportslig: ledet et par NC-løp som junior terrengsyklist, men brøt kjedet begge gangene og kom i mål 5 min bak vinneren (tar jo 10 min å fikse et kjede). Kjedelig. Tok du den? Gikk vel mitt livs løp i Tromsdalen våren 2013 da det var 10 km klassisk. Kom i mål kun 32 sek bak vinneren som var Pikkelsen og ble belønnet med en tredjeplass. Norsk rekord i undervannsjakt, kveite 74 kg, er også en slags idrettsprestasjon da jeg ikke bruker såkalt "respirator" når jeg dykker. 

Hva gjør du om 20 år?
Da er jeg godt voksen og skal skremme vannet av ungdommen på skirenn.

Klassisk eller skate?
Klassisk. Skyldes at skate ikke fantes før jeg var i tenårene. Jeg har aldri fått dreisen på den skrævinga der.

Nemesis?
Åh, det er mange! Kan man ha mer enn en nemesis? Kristian Ulriksen og Ørjan Walseth er to navn som popper opp når jeg hører ordet nemesis.

Terningkast på egen skjeggvekst?
6

Årets mål?
Forsvare 15 plass i TSM og KSM. Stake så teknisk bra at Tarjei ikke ser på meg i vemmelse.

Blir du årets RASS i TMB? Hvorfor?
Nei, kan ikke det, fordi det er min største frykt! Aner ikke helt hva årets rass innebærer, men kjenner jeg TMB rett, så kan det plutselig innebære avstraffelser av brutal art... Så frykten vil holde meg unna dårlige prestasjoner. Det er pisken, og ikke gulroten som motiverer meg.

Hva hører du gjerne på? Hvorfor?
Åh, jeg hører på begge typene musikk. Både country OG western. Dette begrunnes i en litt ensidig kasettsamling.


Myren er tilpasningsdyktig!
Hva hører du ikke på? Hvorfor?
Hvalsang, babylatter, selvhjelpskurs, havbrus, "inner calm samlere", world fokkings music, fordi det bringer frem destruktiv aggresjon. 

Har du spist på Burger King de siste tre ukene? Hvorfor?
Ja seff. Fordi det er obligatorisk når skimetal inviterer på gaming og blåmerker. Kan anbefale black-beards delight. 

Ildvann eller smult på drikkebeltet?
Ildvann! PARTAJ!!!

Hva skal til for å få deg til å gråte?
He? Er det et sånt føleri-følera intervju eller? Jeg gråter kun i sterk motvind!

Tits eller ass?
For å sitere den kreative låtskriveren DJ Assault: "Ass and titties, ass and titties, ass ass ass and titties!"

Hvem kunne du flygesparket? Hvorfor?
De som stjeler drikkebelter. Hvem er de? Om jeg noen gang tar de på fersken, he he, så blir det karnøfling!

Favorittøkt?
Harde elghufs-intervaller. Blir ikke mye bedre enn det!

Leveregel/sitat?
You don't need pants for the victory dance!

Hva synes du om zombier?
Litt skumle, men veldig lett å komme i kontakt med. 

Beste våpen å drepe en zombie med?
Raygun.


Myren får andre til å se små ut!


Favorittplagg?
Skinnvest.

Hva er det sykeste du kunne gjort for 20.000 NOK?
For to tusen hadde jeg gjort hva som helst!!!

Hvem ser du opp til? Hvorfor?
Jeg ser ned på dem jeg ser opp til... Spøk til side, jeg ser opp til alle som kjemper seg gjennom motgang.

Hvem digimerer du til?
ABBAmon og Boney M'omon

Hva er din super-evne?
Har varme hender og driver med litt håndspåleggelse og generell helbredelse på si.

Hva er det sykeste du har gjort?
Hm.. Det er mye å velge mellom, og mye jeg prøver å fortrenge. Sportslig var vel forsøket på å henge på Rune Høydahl på birkenrittet etter 2 mnd med sykdom. Hadde 5 dl vann på flaska, og etter fire mil møtte jeg en over fire mil tykk vegg! Fikk retur av min kyssesyke og ingen normale blodverdier neste året...

Hva er ditt worst-case scenario?
Det må være å bli jaget av en zombiehorde som er tallmessig på størrelse med studiepoengene mine. Jeg løper i dyp våt snø kun iført en tung og ubrukelig ridebukse.

Hvem er du i tegneserieuniverset?
Må jo bli wolverine på grunn av kinnskjeggene mine. 


Bildet er ikke manipulert.
Hva motiverer deg?
Gode treningskamerater og nugatti.

Hva demotiverer deg?
Å sitte i ro. 

Utstyr?
Hø hø hø, du sa utstyr!

Eventuelle svakheter?
Motbakker, nugatti og gaming.

Har du svin på skogen?
Har noe villsau gående i områdene opp mot Hattfjelldal, men ingen svin. Noen har sagt at jeg er et svin/en gris, men ingen svin på skogen.





mandag 13. januar 2014

Bedriftscup 2014- Noen spådommer


Bedriftscupen i langrenn starter opp over nyåret, og er for mange ett høydepunkt og ett holdepunkt i tilværelsen. Det er ett av vårens vakreste eventyr og har enorm prestisje blant de som stiller. Her kan man enten bli årets helt, eller årets rass, alt etter hvordan man presterer over mange renn.
Her får man kjørt seg i fellesstart over 8-10 renn sammen med alt Tromsø har å by på av ekstremmosjonister. Hver eneste start i bedriftscupen er preget av så stor galskap på startstreken og så høyt starttempo at man skulle tro det var kamp om å komme inn på nyttårssalget til Hennes & Mauritz. Her er det bare å legge bort alle hemninger og kjempe seg frem til teten, for i duellspill og skulder mot skulder er mange ekstremt sterke. Dette bør derfor unngås. Til og med Petter Myren har opplevd å bli bøllet ut av løypa, noe som sier litt. 
Typisk start på bedriftsrenn...

Det er mange kandidater som aspirerer til pallen sammenlagt og kanskje kan kjempe om seieren. Her legges ett knippe av dem frem:

Tarjei Solli
Fjorårets vinner av bedriftscupen må regnes som en av de absolutte favorittene før årets sesong. Solli er kjent for å prøve å psyke ut konkurrentene før start, enten ved lette hurtighetsdrag som gjør skam på de fleste, eller verbalt ved å utrope seg selv til vinner før løpet har begynt. Dette kan sette urutinerte sjeler ut av spill, og kan kapre mange poeng for han.


Link til portrettintervju: http://skimetal.blogspot.no/2013/11/portrettinterju-tarjei-solli.html

                                                         Tarjei Solli er klar for duell!!

Styrker: STAKING! Psykologisk spill, spurtegenskaper.
Svakheter: Usikkert hvor mye han skøyter, men dette blir neppe noen stor svakhet over de korte distansene i bedriftscupen.





Petter Myren

Myren, også kalt "swamp thing", er en mann man ikke skal regne bort i bedriftscupen. Han har tatt den naturlige overgangen fra undervannsrugby og fridykking til langrenn, og gjort umiddelbar suksess. Han har tidligere karret til seg pallplasser sammenlagt i cupen, og viste i tillegg stor hurtighet da han tok starten under 10 km skate på Tromsø skistadion foran bedriftskongen Tarjei Solli.

Myren er ekstremt farlig på vei inn mot stadioner når det går slakt nedover. Her kan han kjøre de fleste av lasset med sin aktive hockeykjøring, kanskje med unntak av Aksel Lund Svindal. I tillegg til at han med sine 95kg (ca) fordelt over nesten 2 meter gjerne har en glifordel på lettvekterne. Myren var visstnok stand-in for Aksel Lund Svindal i utforrennet i Beaver Creek ifjor

Myren har også jobbet mye mentalt og det snakkes i miljøet om at han, i likhet med Northug, går inn i sin egen boble før konkurranser. Dette skal visstnok dreie seg om Aune Sand bobla (se video lenger ned).



Mannen med det råeste skjegget trekker høyt til fjells for aktiv hockeytrening. 


Styrker: Aktiv hockey. Mang en skiløper har blitt passert av Myren i en gyngende hockey som kanskje kun Aksel Lund Svindal kan matche. Ryktene sier at Myren en gang gjennomførte hundeløypa i Tromsø, kun ved hjelp av gyngende hockey. Har også TMB`s tetteste skjeggvekst etter at Sondre Wold Arntzen forlot Tromsø.
Svakheter: Har Petter Myren noen svakheter? Kan begrense seg selv mentalt, men hvis Myren har troen på seg selv, og klarer å gå inn i Aune Sand bobla, så har han få svakheter


                                             Klarer Petter Myren å gå inn i Aune Sand bobla?





Kim Andre Skaug
Kim Andre kom som en rakett inn i TMB ifjor under TMB-5mila, og preget løpet fra start til slutt. På banketten etterpå avslørte han at dette var hans første skisesong, i tillegg til at han bare hadde ett par ski. Det forventes derfor store ting av mannen med det største brystpartiet i TMB. Han har tatt overgangen fra svømming til langrenn som en lek, og legger ned en enorm treningsinnssats. Han bør fryktes, spesielt på lengre distanser i klassisk.




Styrker: Overkropp, Staking. God i basseng, noe som kan gi Skaug en "edge om det blir mye våte forhold under bedriftsrennene

Svakheter: Liten skipark. Korte bein (eget utsagn)
Skøyting, i tillegg til at det hersker stor usikkerhet rundt teknikk og kapasitet i klassisk diagonal.










Kristian Ulriksen

                                        Vil kenyaner-steget ta Ulle til topps i bedriftscupen 2014?

Ulriksen er kjent for sin kapasitet på de lange løp. Etter sterke plasseringer både i Vasan, Marcialonga og Birkebeineren, i tillegg til 50.plass i Norseman, er Ulriksen en mann å regne med i cupen.  Han har også tidligere sanket en 2.plass i cupen etter en historisk poengstrid med Walseth. Spørsmålet er bare om distansene er lange nok i årets cup? Ulriksen er sterkest på distanser over 4 mil, og kommer nok derfor til å sanke mange poeng på Tromsø skimaraton. Hvis han har klart å heve toppfarten sin, så kan han bli meget farlig i sammendraget. Det er også usikkert hvorvidt han kommer til å skøyte, eller kun kjøre staking på fristilsrennene.

Styrker: Staking, løping/fiskebein i bratte motbakker. Langrenn over 40 km.
Svakheter: Skøyting. i tillegg til at han mangler skøyteutstyr.




David Hasselhoff

Don`t Hassel the Hoff! Hasselhoff kan fort ta starten på rennene


David Hasselhoff har ikke avkreftet at han kommer til å stille under årets bedriftscup og må derfor regnes med blant utfordrerne. Mannen kjent fra Baywatch og Knight Rider kan fort bli en skummel mann på fellesstartene. Med den livserfaringen han har vil han raskt tilpasse seg forholdene og konkurransen som cupen har å by på.

Styrker: Stor tro på seg selv. Mye hår på brystet, kan gi fordel i lange løp. Tilpasingsdyktig, kan lett adaptere seg til konkurranseformen.
Svakheter: Usikkerhet rundt skiferdigheter, men er i likhet med Skaug god i vann, så våte forhold kan gi en "edge" til mannen kjent fra Baywatch og Knightrider.


Hasselhoff bringer ett nytt element inn i cupen



Ørjan Walseth
                                         Kan alfa-male Walseth slå til igjen?


Bedriftscupvinneren fra 2011-12 sesongen har ikke fått den hederen han har fortjent, og er nok ganske sugen på å reise kjerringa og vise hva som bor i han. Deltok lite i bedriftscupen ifjor, men ble istedet prosedyremester på nasjonalt nivå. Antagelig har dette direkte overføringsverdi til 10 km klassisk, spesielt på den taktiske biten, så se opp for Walseth!

Styrker: Erfaring, han vet hva det vil si å vinne bedriftscupen og kan derfor lettere gjenta bragden. Kroppen husker! Bratt formkurve, kan hente form raskt, spesielt i skate.
Svakheter: Skipark, usikkert hvor mange skipar han har, og hvilken kvalitet det er på de.


Runar Hermo

Hvem kan stoppe Hermo?

Dette er virkelig årets "Dark Horse". Hermo har vist god form i løping på tampen av sesongen og ryktene går at han kjører på med skitrening også. Han imponerte stort på fjorårets Kvaløya Skimaraton og hadde antageligvis den beste avslutninga av alle. Det er foreløpig usikkert hva han står for i årets sesong, men han fremstår desto mer spennende, og kan skape mye uro i feltet. Hermo er årets gåte og kan fort gi noen og enhver en overraskelse. Se opp for han på Tromsø skimaraton!

Ler Runar "The Riddler" Hermo sist i cupen? 


Styrker: Uforutsigbarhet, kan overraske Hadde ikke topplassering i cupen ifjor og stiller derfor uten det store presset som pallen fra ifjor har på seg. God i klassisk. Står løpene godt.

Svakheter: Usikkert hvor mye han skøyter.


Morten Eliassen
                                           
Dark horse nummer 2 i årets bedriftscup er legenden fra Kirkenes, nemlig Morten Eliassen!
Discovery channel påstår at sorte hull er universets største mysterie, men de har ikke møtt Morten Eliassen.
                                             Eliassen utkonkurrerer sorte hull hva angår mystikk

"Big Boss", "Mr. hoppende padling", "Legkov" og "Sasha" er blant navnene Eliassen går under. Han er også den eneste i TMB som har en friend request stående hos Alexander Legkov. Legkov og Petukov er løperne på Eliassen sitt All Start team, og det ryktes at de i fjor høst kjørte en 14-dagers samling i Tromsø, med kun økter opp og ned fjellheisen.
Det er like før sitater som "det bi ikke spennende, men det bi arti", "det e fint å bare ligge og bakke innover fjorden" og "welcome to Jamaica" kommer på løpende bånd. Formen er innen rekkevidde skal vi tro rapportene!

Styrker: Hoppende padling. Har også en topp 100 plassering på VG-tippeligaen manager, så taktisk spill er noe han kan. Også ekstremt god i langesoner.

Svakheter: Usikkert om han stiller.


Her er en video av Eliassen i aksjon!
Eliassen i hoppende padling





Det eneste som er sikkert i årets bedriftscup er at det blir rått med alle disse profilene på startstreken. Dette er bare noen av det TMB har å by på, så det blir ett fargerikt felt! Så det er bare å få fighting face't på!




Link til terminliste

torsdag 9. januar 2014

Romjulsrenn Sjåmoen 2013

Som ifjor ble Drevja IL`s romjulsrenn arrangert på reserveraenaen Sjåmoen skistadion grunnet snømangel på Granmoen. Målet for årets renn var å forbedre fjorårets resultat og komme nærmere Rolf Einar enn de 8 minuttene jeg var bak på 10 km. Å klare å være så langt bak som 8 minutter på 10 km må sies å være en god prestasjon.

Fjorårets oppladning var preget av en stygg bihulebetennelse og kraftig overspising inn mot rennet, noe som gjorde at rennet faktisk var julens eneste treningsøkt. Med tanke på at forholdene også var ekstremt tøffe med fokksnø og motvind, ble resultatet deretter. Petter Myren gjorde sitt beste for å oppildne til innsats, men det var lite fart å hente ut av stavtakene. Han prøvde til og med å gjemme seg under en gran og hoppe frem som troll av eske for å skremme meg opp bakkene.
Et øyeblikk jeg husker godt fra rennet er når jeg skulle passere Doris Stien (meget habil dameløper) opp en av de bratteste bakkene og ikke klarte å komme forbi.Det var voldsomt folkeliv der da det hadde samlet seg publikum i bakken (3 stk) så jeg måtte legge alle kluter til i ett fiskebeinsrykk for å komme forbi, i tillegg til å unngå å bli forbigått igjen.

                                      Illustrerer fjorårets renn godt. Jeg var Tone Døv for anledningen...

Årets renn var heldigvis en bedre opplevelse, selv om jeg tradisjonen tro gikk på en liten bihulebetennelse og en kraftig overspising. Konkurransen i menn senior var god med blant annet Rolf Einar Jensen, Tarjei Solli og Petter Myren for å nevne noen.Føret var skarpt med isete og grovkornede spor, hvor Tarjei valgte å kjøre blanke ski og kun staking. Vi andre gjorde ett tappert forsøk på å smøre skiene med klister, men kunne like gjerne droppet festesmurningen. Det var altså duket for en skikkelig fest, selv om kampen om seieren i utgangspunktet ikke var på thrillerfilm-nivå.

                                                                       Thriller-film


Jeg fikk den gunstige startposisjonen halvminuttet bak Petter Myren. Ryggtavlen hans vises på halvannen kilometers avstand, så man mister aldri øyekontakten med han, noe jeg dro god fordel av. Ubekreftede rykter sier at Myren var stand-in for Dolph Lundgren i den siste Expendables filmen.

                                                         Myren på styrkerommet på MH

Myren hadde ikke den beste dagen etter noe sykdom i julen, og hevdet at han dagen før hadde fått melkesyre og I4 puls av å rubbe opp festesonen på zero-skiene. Det kan også tenkes at han ble begrenset av størrelsen på startnummeret, som best kan beskrives som en ekstremt trang BH.

                         Petter Myren fikk for trangt startnummer og svulmet opp her illustrert ved Dolph Lundgren



Rolf Einar var det ingenting å gjøre med, men Tarjei leverte ett sterkt løp på blanke ski og var bare ca 40 sek bak, mens jeg tok den siste pallplassen, 3.38 bak seier. Det er heldigvis nivåforskjell på de som satser hardt og de som bare rører på seg.
Petter Myren kjempet seg i mål til en hederlig 5.plass, noe som må sies å være bra med tanke på oppladningen hans. Med den nye staketeknikken hans kommer han til å bli en skummel mann på Tromsø Skimaraton.

Sesongen er igang, så nå er det bare å jobbe på for å gjøre avstanden opp minst mulig, og unngå følelser som det illustrert under:










tirsdag 7. januar 2014

Skandinavisk Cup Vuokatti

Etter en lang og utholdelig periode med datatrøbbel har undertegnede endelig fått datamaskinen i orden igjen. Det har vært, som Team Antonsen en gang sa, "kuk i computeren".



Først en rask rapport fra skandinavisk cup i Finland.

Det siste Mikkelsen og Skippern gjorde før juleferien var å sitte 30 timer i en minibuss fylt til randen med bananer, epler og skiløpere til Vuokatti for å kaste glans over skandinavisk cup. Finlands perle ble med andre ord besøkt for andre gang på få måneder, noe som selfølgelig ga ekstrem og barbarisk motivasjon for sintbadstuering og sinnsyk innsats.

Det innbydende og lekre løps-programmet kunne friste med både klassisk sprint, 15 km klassisk og 15 km skate. Her var det bare å ta for seg!

Fredagens sprint ble et høydepunkt i skimetal-karrieren der Skippern gikk seg inn til en hederlig 16 plass i prologen, og en påfølgende 19 plass totalt etter en actionfylt og adrenalinpumpende kvartfinale. Mikkelsen var dagens 55. raskeste mann og slapp med dette såvidt unna alle de slitsomme groupiesene og paparazziene. Dagens mann var utvilsomt giganten Andreas Nygaard som flesket til med en internasjonal topplassering. Han var dagens sjuende raskeste mann og har med dette nok en gang reddet sesongen allerede før jul! Sterkt av kolossen fra Burfjord. Dagens kvinne ble Maria Nysted Grønvoll med en svinaktig god 4. plass. Sinnsykt!

Lørdagen bydde på 15 km klassisk. Løypa var fylt til randen av lidende ansikt og syresprengte fjes. Troppen fra Nord-Norge sparket nok en gang hardt fra seg. Igjen var det Anteksi Nygaard som sparket hardest av samtlige. Han slapp løs sine indre demoner og vridde kluten maksimalt. Belønningen var en småfrekk 23. plass. Niceolainen! Skippern var overraskende nok hakk i hæl med en vill og gal 33.plass.

Dritlang tur.

Søndagen bydde først og fremst på en ugudelig lang kjøretur, men også 15 km skate. Her var eneste mann med poeng den ballharde mr Einarsson. Han danset seg inn til en 19 plass, men var til tross for dette ikke videre imponert av egen innsats. Sydhavskongen Rolf Einar Jensen imponerte med en lekker 35. plass og viste med dette at han er i ferd med å finne formen.

Funfacts fra turen:
- Martin Mikkelsen tapte 50.000 kr på oppløpssiden i kåringen av årets idrettspris 2013 i Harstad Tidene. Han ble akutt deprimert og fikk alle sine tre renn ødelagt av desperat sinne og bunnløs sjelesorg.
- Samme mann ble umenneskelig torturert av en pulserende og voldsom strøm-lyd halve første natta. Ukvemsord ble registrert.
- Espen Mikkelsen påstod at helgens største seier var å reparere tilhenger-brekket som var frosset fast ved avreise.
- Bugge påstår enda at Cowboys vs Aliens er en terningkast 4-film. Dette er en 2'er film. Punktum.
- Snorri rykket opp til serie A med Sampdoria.
- Maria ble tatt ut til world cup i Asiago.

Eneste bilde fra helgas innsats. Tilhengeren er stagnatoille.

Varmepistol gjør susen.