tirsdag 11. desember 2012

Testløp løping i parkeringstunnellen

Ja, dere hørte riktig. Forrige torsdag klokken 19 ble TMB-medlemma invitert av Ulriksen til å springe i underkant av ei mil inne i parkeringsanlegget, arrangert av Tromsø løpeklubb. Jeg og Tarjei syntes dette hørtes kult og nok sinnsykt ut til at vi ville delta og trosset dermed advarslene fra Jørund om at det ville gi varig lungesykdom. Mikkelsen følte også at dette var såpass spektakulært at han stilte opp med sykkel og kamera for å dokumentere herligheten.
Vi møtte opp ganske intetanende om antall deltakere, men forventet kanskje 5-6 deltakere. Det som møtte oss var folk som løp og varmet opp overalt og vi tenkte "hva er dette for noe egentlig?" Da vi fant startområdet ble vi møtt av rektor ved NTG, Sture Grønli som tok påmelding (gratis) og delte ut startnummer. I tillegg sto de med videokamera for målfotografering og tidtaking, altså ganske mye mer seriøst enn vi hadde forventet. Vi varmet godt opp i og med at feltet var ganske sterkt med Ronny Jakobsen som storfavoritt. Den evigunge mannen får mer og mer fysikk som Mo Farah og ser ut til å være i skummel maratonform. Ellers var det stort sett Ulriksen vi kjente til av løperne der.

Starten gikk etter en tilbakekalling etter tjuvstart, og vi kom igang med 10 runder på 970 meter (visstnok kontrollmålt av løpeklubben). Passe seriøst når det tjuvstartes på 10 km testløp! Ronny tok teten momentant og fikk etterhvert luke på Ulriksen og en annen løper jeg ikke kjenner navnet på, herved kalt "han med øretelefonene". Jeg og Tarjei la oss i gruppa bak og jaktet 2. og 3.plassen da vi så at Ronny stakk fra. Utpå runde 3 stakk Tarjei fra gruppa og tok igjen de to foran, mens jeg plutselig så Ulriksen komme nærmere og nærmere i horisonten. Han så ikke direkte sprek ut da vi løp forbi, men slet visstnok med en strekk (ubekreftet foreløpig). Uansett føltes løpet bra, men Tarjei dro stadig litt og litt ifra og sikret 2.plassen klart. Jeg lå og kjempet om 4.plass, men klarte med en sluttspurt nesten å ta 3.plassen, men oppløpet var 15 meter for kort. Det hersker litt usikkerhet rundt distansen, men kan nok trygt si at det ikke var 10 km ihvertfall. Mikkelsen var overalt i løypa og motiverte samtidig som han dokumenterte med Gopro kameraet sitt fra alle vinkler.

For å oppsummere det så var 10 runder i tunnellen spesiell og overraskende opplevelse og sinnsykt kult, til tross for litt svevestøv og enkelte biler. Også spesielt at det var medvind og varmt på den ene langsiden og motvind og kaldt på den andre, så det var umulig å treffe med bekledningen om man ikke hadde allværsjakke med seg.

Resultater har jeg ikke sett så mye til foreløpig, men kan nevne de 4.første:

1. Ronny Jakobsen     31.40
2. Tarjei Solli              33.07
3. Han med øretelefon 33.40
4. Martin Vatshaug     33.42

Hjemmeside til løpeklubben: http://tromsolopeklubb.no/

Vatz i godt driv! 

Tarjei på siste runde

Vatz på oppløpet


Tour de Reisa

Da var helgen over og ny uke startet. Sesongens første kretsrenn ble gjennomført i helgen. Tre renn på to dager, tøft program.
Det hele startet med 2km Prolog på lørdags morgen, får så å skifte stilart å stille klar til 7,5km klassisk på ettermiddagen, og avsluttet med 15km skøyting fellestart på søndag.
Både Kretslaget og Team Nord Norge stillte med nesten fullt mannskap. Det var tid for å måle krefter!



Prologen var en fartsfyllt løype, med noen krevende svinger. Rett i overkant av 4min med høy puls og melkesyre langt over normal var det som ventet.
Adrenalinet bynnte å koke i startområdet like før start. Mye nervøs tiss og fokuserte fjes.
Når løpe er igang glemmer æ tid å sted, fokuset er løypa forran, plasering av fot og stav. Skape høy fremdrift på en økonomisk måte.
Ting fungerte bra underveis. Sto godt på skiene og hadde god kontakt med sneen. Underveis i løpet tar æ igjen løpern forran med 15 sek, uten å vite hvor bra det var på det tidspunktet. Får en tiligere Nord Norsk Mester i sprint i Vadsø kunne funnet på å gå fort på en slik prolog. Men med noen år med litt redusert trening var farta ikke helt den samme.
I mål hadde æ en god følelse, men fikk ikke høre nån tid. Resultatlista kom opp, men ingen tid på meg.
Fikk gidd beskjed til tidtakerne så dem sku få rettet det fortest mulig.
Møter på KGS og han sir mens æ pakker sammen ski og utstyr.
"Du vant Mikkelsen"
Ble overaska og gla, og svarte:
"Du kødder nu?"
Han kødda ikke. Årets første seier var ett faktum. En god følelse å ta med seg videre utover helga og ikke minst til Skandinavsik Cup neste helg.

Ble ingen bilder fra helga. Her er to stk fra Storelva mandags formiddag.

Klassisk 7,5km: Sto på start med god selvtilit før æ skulle legge ut på den knallharde løypa. Kroppen spillte ikke helt på lag underveis. Periodvis litt tong men alikavell ett godt gjennomført løp. Mye positivt å ta med seg videre.

Skøyting 15km: En ting var sikkert. At det kom til å bli en tøff kamp. Ut å krige i 15km med ett knalltøft startfellt. Å som ventet var det full gass fra start. Rakk aldri å komme meg opp i front av feltet før det var blidd luke fremover til teten.
Utover i løpet ble vi en trio fra Kretslaget som holdt en fin høy fart. Ut på andre runde bynner kroppen å si ifra. Å det blir ikke lettere når BT starter de siste 6km med en helt syk hoppendepaddling. En mann med sleng i longsen kan gå fort i motbakker.
Toget gikk å kampen mot kroppen startet. Kom tilslutt imål, Litt halvfornøyd.

Resultatlister finnes i kategorien Resultater

Men totaltsett på hele helga har det vært mye positivt. Ser frem til en rolig uke med hvile og overksudd i fokus. Så blir det avgang til Sjusjøen onsdag.
Ettersom vi stillte med 2 av 3 fra bloggredaksjonen så regner æ med at 2 mann Skippern skriver nån ord fra helgen ettervært.
Vatz vet æ har gjennomført ett testløp litt uteom det vanlige, så det kommer nåkk noen ord derfra og.

søndag 2. desember 2012

6 ganger 4 fest i Hamna

Dagen i dag skulle egentlig inneholde sonerenn i Bardu for flesteparten av skiløperne i Troms (ikke meg da...), men NSF radikale kuldegrense på stusselige -18 (correct me if im wrong) forhindret denne festen og medførte stor fortvilelse og apati hos Tarjei, Mikkelsen med flere. Heldigvis var det bare 9 minus og gode forhold i Hamna og bakken opp mot trykktanken, en perfekt plass å skjemme seg bort med knallharde 6 ganger 4 med staver. Dagen idag er også bursdagen til to store personligheter, nemlig Skippern og Britney Spears, noe som ble markert med høy puls og ekstreme syreverdier.



















Det ble avtalt at økta skulle kjøres som kretsrenn, hvor vinneren av flest drag ville få tildelt seieren totalt, og kunne titulere seg som seierherre. Det ble derfor kjørt på noe infernalsk fra start, hvor spesielt Karl Petter var offensiv de første 200 metrene og skaffet seg en god luke, før han ble innhentet av realitetene, melkesyra og resten av feltet. Sturla rykket med en gang etter å ha hentet Karl Petter og så lenge ut til å ta seieren på draget før han ble arrogant på slutten og Tarjei og Vatz snek seg forbi på de siste metrene. Følelsen av å sitte i en for varm badstu økte drag for drag, etterhvert som galning etter galning øste på mer vann og damp.

Dragene utover ble vunnet av Mikkelsen, Mikkelsen, Frost og Frost. Seieren ble tildelt Mikkelsen i og med at Frost kun var med på de 3 siste dragene. Mikkelsen var godt fornøyd og uttalte at dette var å regne som seier i sonerenn. Jeg holdt meg inne på pallen på alle drag, men strikken ble bare lengre og lengre for hvert drag og følte meg etterhvert mer og mer som en hund som henger i bånd etter en bil og prøver å springe etter. 

Sitater/hendelser underveis:

Sturla: "Æ falt for eget grep idag, å starte i kulda uten oppvarming og ta astmamedisin i bilen 10 minutt før økt va kanskje ikke det lureste"
Elias: "Æ spydde 2 ganga på det draget"
Tarjei: "Folk må lær se å hufs!!!"
Sturla: "Æ så det på Tarjei at han va hissig allerede på førstedraget, man kunne se ka han kom t å si"
Vebjørn: "Det e høy fart!"
Sturla: "Det kunne blitt Stavception". (etter at undertegnede under sistedraget nesten fikk staven og piggen til Mikkelsen i skrittet).